DE 200 BEROEMDSTE SCHILDERIJEN TER WERELD IN 1 UNIEKE EXPOSITIE

DE 200 BEROEMDSTE SCHILDERIJEN TER WERELD IN 1 UNIEKE EXPOSITIE

Je wandelt letterlijk door de tijd heen. Deze expositie is geordend in de zeven tijdvakken van de Nederlandse geschiedeniscanon: van de Middeleeuwen tot nu. Ideaal dus voor basisscholen en het voortgezet onderwijs, maar ook prettig overzichtelijk voor individuele bezoekers en gezinnen.

 

Elk werk is afgebeeld op ware grootte en zorgt voor een echte belevenis. Er is gebruik gemaakt van de allerbeste reproductietechnieken. En dat merk je. De kracht van het oorspronkelijke werk komt verbluffend goed over. De werken, genummerd van 1 tot en met 200 zijn opgehangen op jaartal. Zo zie je hoe de kunst steeds verder is veranderd.

 

Er is volop informatie bij elk werk. Naast de gangbare feiten lees je ook weetjes die normaal niet vermeld worden in museums. En voor wie nog meer wil weten: op meer dan 70 plekken staat uitleg over de verbinding tussen historische feiten, kunststromingen en de schilderijen. Kortom, alles wat je weet van geschiedenis krijgt extra kleur en vaart met 200 Greatest Paintings. 

 

Doe Museum Veendam

 

Het Doe Museum startte vorig jaar in Zuidlaren in de Prins Bernhardhoeve. Dat pand bleek te groot en moeilijk te verwarmen. Een nieuwe
locatie werd gevonden aan de Transportweg 5 in Veendam, waar het voormalige pand van Waterland is getransformeerd tot een prachtig Doe Museum. Kijken naar kunsten zelf schilderen, fotograferen, bouwen met noppenbouwstenen, zandsculpturen maken en spelen dat is de formule van het Doe Museum.

 

 

200GP-small--118.jpg

 

ua-2.jpg

 

3.jpg